Du er her:

Arkivet


Sommerens lunsjkonserter 2015

 

Dato

Arrangement

26.6

Skjerstad’s quartett

Hr. Skjerstads musikkarkiv

3.7

Vokal og piano: Ann-Iren Hansen 

 

10.7

Vokal: England Brooks og 

Gitar: John-Kåre Hansen

17.7

Vokal: Karoline Åseng 

Piano: Steinar Pedersen

24.7

Piano: Henrik Mathias Bechstrøm Fiolin: Sarah Halliwell Olsen

31.7

Soetkin Baptist og cellist i ”Furu”.

i regi av NMU 

7.8

Vokal: Elisabeth og Trygve Misvær

Piano: Steinar Pedersen

14.8

Cello: Natalia Ritskova og

Piano: Lisa Ljønes

21.8

Saksofon/fløyte:Henning Gravrok Piano: Bjørn Andor Drage

28.8

Bodø Oktetten
 

 

 

Klassisk, swing jazz, folkemusikk, 

Acapela! 

 

 
Utvalgt – teatermonologen om Kirsten Flagstad. Nina Benonisen’s tolkning holdt i massevis!

Kultursal Lofoten torsdag 5. februar 2015 kl. 12.00

I monologen forteller Flagstad sin historie. Hun forteller om sin sangkarriere, om sin datter og sin mann.

Hun forteller om  sine venner og uvenner.  Flagstad var et meget privat menneske. Hun var ambivalent til 

den enorme oppmerksomheten hun fikk. Hun elsket musikken, og hun elsket å stå på scenen, men kunne 

gjerne unngå media og fotografer som ville eie henne. -

I monologen forteller hun om et møte med Maria Calas, som kom å besøkte henne i Norge på hytten. Da

Calas skulle gå tok hun av et smykke hun hadde på sin kjole og festet det på kjolen til Kirsten Flagstad,

og strøk henne på kinnet.  Denne nærheten forsto hun ikke, men hun ble allikevel svært rørt.

Nina Benonisen går inn i livet til Kirsten Flagstad på en  troverdig måte. Med meget god tekst og sitt 

skuespillertalent klarer hun å holde vår oppmerksomhet gjennom en times forestilling. Og vi vil gjerne ha mer! 

 

Lyd og lys er svært viktig i denne forestillingen. Medarbeider Anja Merete Sletten gjør en utmerket jobb. 

 

Lyrikk

Møt i Asbjørnsen og Moe-stua kl. 11.00 siste mandag i hver måned.

En liten gruppe lyrikkinteresserte møtes til uformell lyrikkstund.

Medlemmene tar med seg lyrikk, leser og deler med hverandre.


Tidsramme kl. 10.00-11.00. Avslutter med kaffe i Kafe'.

Ansvarlig for lyrikkmøtene er Grete Thommesen
"Utstilling for 3"

Maren Isabella Karlsen, Elin Haugen og Anna De Fusco har sine bilder til utstilling i foajèen 1.etg. nybygget på Tusenhjemmet.

Maren Isabella og Elin har verksted i byen. de har realisert en drøm som mange har, men kanskje ikke gjør noe med: å være offensiv når det gjelder å ta i bruk sine kunstneriske og kreative evner.
Kunstklubben

Målsetting:
Dele interessen for kunst med andre.
Få mer kunnskap om ulike kunstuttrykk og kunstformer.

Innhold:
Møtes hver første onsdag 1 gang pr. mnd. i Asbjørnsen og Moe-stua.
Diskutere og samtale om kunst.
Besøke kunstutstillinger sammen.
Arrangere kunstutstillinger i Tusenhjemmet.
Invitere kunstnere til møter.

Gjennomføring:
som tar ansvar for å bestille rom og fordele eventuelle oppgaver. Presentere ulike kunstnere. Ta med kunstbøker. Kontaktpersonen er et bindeledd til administrasjonen i Tusenhjemmet.

Ved interesse, kontakt:

Inger M. Wiland  Tlf. 47032670

Tusenhjemmet Tlf. 75525966 - 90772190

 

 

Konserter

 

Lunsjkonsert

Fredag 23.januar under Bodø Jazz Open spilte Asmund Bjørken med sitt orkester for 85 publikummere i kultursalen Lofoten, Tusenhjemmet. Asmund hadde med seg sin sønn Ove Bjørken på fiolin, mandolin og nyckelharpa. På bass Oddmund Finnseth. Det var folkemusikk og gammeldans av meget god kvalitet. Men det var først på slutten da swingjazzen kom at applausen virkelig brøt ut. Det var mange som hadde håpet på mer jazz selv om kanskje de fleste var godt fornøyd med folkemusikk og gammeldans av ypperste klasse. Asmund Bjørkens musikalske briljering sammen med Oddmund Finnseth og Ove Bjørken i "I cant give you anything but love" forteller at han er i en særklasse. Vi forstår at han fikk "Buddyprisen" allerede i 1972.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor

Billetter

Kultursal Lofoten
Prinsensgt. 124, 

2 etg. 

 

Tidspunkt 
1200-1230

 

Kakebufeet

1100-1200

100,-

 

Billetter kjøpes ved inngang. 

Vi tar ikke kort.

 

 

 

NMU: Nordland musikkfestuke 

4.7.2014
Briljant konsert

Tekst og foto: Gunnar Børstad

 

Sist fredag sang Elisabeth Misvær og sønnen Trygve seg inn i hjertene på et hengivent publikum på Tusenhjemmet. Pianisten Steinar Pedersen var en briljant akkompagnatør.

 

Først fremførte Elisabeth med sin stilrene sopran to vakre sanger av F. Mendelssohn. Så entret 20-årige Trygve scenen med bl.a. to smektende svenske folkeviser av Wilhelm Peterson Berger. Han fremførte også flere sanger i herlig duett med sin moder. Trygve er tenor, og viste allerede fra de første strofene at han er et stort talent, som vil kunne få en strålende framtid som profesjonell sanger.

 

Steinar Pedersen på klavér akkompagnerte sangerne lekende lett i krevende arrangement, og overbeviste publikum om at han er en pianist i ypperste norgeselite. Det er ikke for ingenting han har gått i lære hos samme klavér-pedagog som Leif Ove Andsnes i Bergen.

 

Etter hvert fikk vi presentert En Fuglevise av Edvard Grieg, og Elisabeth’s vidunderlig vakre tolkning av Solveig’s Vuggevise, også av Grieg. Avslutningsvis fremførte de et verk av selveste Peter Tchaikovsky. 

 

Hele konserten ble gjennomført med stor presisjon og en god porsjon sjarme, noe et begeistret publikum satte stor pris på.


Elisabeth og Trygve Misvær 

11.7.2014
Strålende konsert med Pathos

Tekst og bilder: Gunnar Børstad

Sommerkonsertene på Tusenhjemmet går sin gode gang. Fredag 11. juli trollbandt duoen Pathos, med Paro Nina Lyngmo og Thomas Sivertsen et begeistret publikum i Kultursal Lofoten.

 

Paro sang vidunderlig vakkert og Thomas akkompagnerte virtuost på sine to finstemte gitarer. Repertoaret var i sin helhet basert på dikt av legendariske Helge Stangnes. Thomas hadde på imponerende vis skrevet musikken til hele stasen. Gitarist og sanger hadde under hele konserten en herlig intern-kommunikasjon med mye smil, og det var smittsomt overfor publikum. Vi storkoste oss!

 

En vakker sommerdrøm

De startet opp med Drømmeseglar. En virkelig vakker sommerdrøm om det gode liv. Videre kom på rekke og rad Erindring om Kristian, Vise for fattig og rik og ei lettlivet vise om Hain fargerike Peder, som hadde meninger om mye og mangt.

 

De to fortalte oss under veis at Helge Stangnes favner vidt i sin lyrikk. Fra det å være ung til det å bli gammel. Sorger og gleder fra vogge til grav. Paro sang med en varm og velutviklet stemme, med scenesjarm og sterk utstråling. Thomas fremsto som en moden og virtuos gitarist (fullt på høyde med sin broder Halvdan).

 

Drømmen om lyset

Mot slutten av konserten inviterte Paro oss i salen til en herlig allsang, der vi priset drømmen om lyset. Ikke bare når sola dukket opp etter mørketiden, men også akkurat nå midt på sommeren når lyset er blitt en hverdagens gjest. Samtidig åpenbarte Paro seg som en habil pianist. Tusen takk Pathos for en minneverdig konsert og honnør også til Thomas Johansen som sørget for harmonisk lyd i høyttalerne. 


Paro Nina Lyngmo og Thomas Sivertsen

Unik internasjonal konsert

Tekst og foto: Gunnar Børstad

Soetkin Baptist er født og oppvokst i Belgia. Hun er en gudbenådet sangartist, som av gode grunner har slått seg ned i Steigen. Kjærlighet og vakker natur.

 

Hun ga oss en unik internasjonal konsert på Tusenhjemmet i august, som en god opptakt til Nordland Musikkfestuke. Med gener fra sin franske mor og flamske far, behersker hun et utall språk. Start-nummeret var på engelsk med slageren ”Listen to the Music of the Trafic in the City”. Med hennes scenesjarm og stemmeprakt, skjønte vi tidlig at dette kom til å bli en konsert utenom det vanlige.

 

Virtuost og fargerikt akkompagnement på piano 

På rekke og rad kom Edith Piaf’s udødelige ”La Vie en Rose” på fransk , Bob Dylan’s ”Don’t Think twice, it’s all right ” på engelsk, de muntre visene om ”Jenny og Johnny” av Kurt Weill og Berthold Brecht på tysk, samt legendariske ”Veronica” av Cornelis Vreeswjik på hollandsk. Vart, romantisk og svært vakkert. Sveinar Aase akkompagnerte Soetkin lekende og lett med sine virtuose og fargerike klanger på pianoet. Mot slutten kom så den japanske superhiten ”Sukiyaki” av Kyo Sakamoto fra 1964, og publikum nynnet hengivent med!

 

”Tango for to”

Applausen fra en fullsatt Kultursal Lofoten ville ingen ende ta og med Soetkin’s sjarmerende smil og rytmiske dansetrinn, fremførte hun ”Tango for to” som ekstranummer, på vaskeekte Prøysen-dialekt. Imponerende av ei ung dame som på det tidspunktet hadde bodd kun åtte måneder i Norge. Disse to artistene kommer vi ganske sikkert til å høre mye mer fra på ulike kulturarenaer i Salten. 


Soetkin Baptist

 

 

Omtale 

 

Lunsjkonsert 15. august 2014 i kultursal Lofoten i Tusenhjemmet.

 

Henning Gravrok og Bjørn Andor Drage ga publikum en musikalsk lunsj med kvalitet,humor, og varme. 

De åpnet med en nydelig fremføring av ”A child is born”. 
Her var detinnlevelse fra morfar og farfar, begge musikerne med ansiennitet som besteforeldre. Det passet derfor perfekt med Odd Nordstoga’s sang ”En farfar i livet.”. Vi fikk også musikk fra samarbeidet med Mads Gilbert, i ”Det gåtfulla folket”.– ”Barn er ett folk och dom bor i ett fremmende land, dette land…..”. ”Søster” er en sang som Henning Gravrok skrev, etter at hans søster døde i en bilulykke for 40 år siden. Musikk og historien ble delt med publikum. Improvisasjonsleken som representerer jazzen, var en fulltreffer i ”Bestefar er en hest”. Og i et ellers godt program ble låten ”Blue Munk”, for en jazzelsker perfekt. Det er en god sosial og mental investering, å gå på konsert! Musikk som dette en formiddags -stund, med en kaffe og en kake, kan ikke bli bedre!


Henning Gravrok og Bjørn Andor Drage
 Reiseklubben i Tusenhjemmet  "Langtvekkistan"

Målsetting:

-Lage miljø for å få inspirasjon til å reise og lære andre kulturer å kjenne.

-Finne fellesskap med andre som har samme interesse.

-Reise sammen.

Innhold:

Møtes første mandag i hver mnd. kl. 11-12 i Asbjørnsen og Moe-stua, 2.etg., prinsengt. 130 til samtaler om reiser. For de som ønsker det og har anledning  avsluttes møtet med kaffe i kafe'. 

Ta med reisehistorier, og gjerne informasjon og litteratur om de ulike reisemålene. Invitere globetrotter som kan fortelle fra reiser eller invitere folk som har opprinnelse fra de ulike landene.  Planlegg reiser sammen om det er mulig å få til. Evaluere reiser og lag til en hyggelig stund med mat, musikk etc. fra de respektive land. 

Alle velkommen!